Кулінарія

Сирний десерт бланманже

Бланманже (французька: blanc – білий і manger – їсти) – холодний десерт, желе з мигдального або коров’ячого молока, цукру і желатину. А, у нас буде бланманже сирне рецепт з фруктами, а за вашим бажанням, для десерту можна взяти будь-які ягоди.
Інгредієнти
Сир – 250 г,
молоко – 0,5 склянки,
желатин – 1 пакетик,
ванільний цукор – 1 пакетик,
сметана – 0,5 склянки,
цукрова пудра – 0,5 склянки,
ананас (або будь-які ягоди, фрукти) – 2 колечка.

Приготування
Спочатку потрібно розвести в молоці желатин і залишити набухати на 20 хвилин.
Потім, сир добре змішати з цукровою пудрою, сметаною і ванільним цукром до однорідної пишної маси.

Далі, кільця ананаса нарізати шматочками.
Желатин нагріти до гарячого стану, але не кип’ятити.
Акуратно влити желатин в сирну масу і ретельно перемішати. Додати шматочки ананасів і знову перемішати.
Викласти отриману масу в форму або в порційні форми і поставити в холодильник для застигання, приблизно на 4-5 годин.
Примітки
Для того, щоб десерт Бланманже з форми вийшов без пошкоджень, форму треба занурити в гарячу воду на кілька секунд, бланманже легко відокремиться від стінок форми.