Кулінарія

Пиріжки з яблуками та корицею

Випічка

Ідеальне доповнення до кави або ароматного чаю.

Інгредієнти
Борошно – 200 г
Дріжджі сухі – 7 г
Молоко – 125 мл
Цукор – 2 ст. л.
Гвоздика – за смаком
Кориця – за смаком
Масло вершкове – 20 г
Яблуко – 2-3 шт.
Цукор – 3 ст. л.

Спосіб приготування
Розчинити дріжджі і 1 ст. л. цукру 4 ст. л. теплого молока. Дати постояти 10-15 хвилин. Перемішати. Борошно змішати з сіллю і 1 ст. л. цукру, додати решту молока, дріжджі і замісити тісто. Накрити вологою серветкою і залишити на 1 годину в теплому місці, після чого обім’яти.
Для начинки яблука дрібно порізати і припустити в маслі з цукром і спеціями (близько 5 хвилин). Коли тісто підійшло ще раз (ще півгодини після того, як обмяли), сформувати з неї кульки, а з кульок – пиріжки, додавши начинку.
Пиріжки укласти на деко, накрити вологою серветкою і дати підійти 30 хвилин. Змастити збитим яйцем. Духовку розігріти до 200 градусів і випікати близько 25 хвилин.

Приємного апетиту!