Кулінарія

Мармурове печиво.

Випічка

Це печінка робиться не просто, а дуже просто. Можна зробити його ванільним, можна шоколадним, а можна і таким – мармуровим.

Час приготування: 30 хв. + охолодження
Порцій: 24 шт.

Вам знадобиться:
*Обсяг 1 чашки – 240 мл, 1 ст. ложки – 15 мл, 1 ч. ложки – 5 мл Сухі інгредієнти вимірюємо без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовувавши.
2 1/4 чашки (320 гр. ) борошна
1/2 ч. ложки солі
226 гр. вершкового масла, розм’якшити
3/4 чашки (150 гр. ) цукру
1/2 чашки (60 гр. ) цукрової пудри,
2 жовтки
2 ч. ложки ванільною есенції

Як готувати:
1. Основний рецепт:
Збити масло, цукор і цукрову пудру до пишноти (близько 2 хвилин). Додати жовтки і ваніль, збити. Додати сіль і борошно, перемішати на низькій швидкості до отримання тесту. Розділити тісто на дві рівні частини, розкачати в ковбаску завдовжки 15 см і діаметром 5 див. Загорнути в харчову плівку, витримати в холодильнику від 2 годин до 3 днів (можна заморозити). Розрізати на кружки шириною 1 див, випікати при 325Ф (160С) ок. 15 хвилин.
2. Шоколадне печиво:
Слідувати основним рецептом, але замінити 1/4 чашки борошна рівною кількістю порошку какао.
3. Мармурове печиво:
Зробити половину рецепта ванільного печива і половину шоколадного. Розкачати обидва види ковбаскою довжиною 15 см і діаметром 5 см Розрізати кожну на 4 частини, з’єднати в одну ковбаску:

Ммм, може бути, печиво треба було назвати міліцейський жезл? Зібрати «жезл» в одну масу, помісити 3-4 рухами (не перестаратися, щоб не втратити мармуровий ефект).

Розділити тісто на 2 частини, далі по основному рецепту.

Приємного апетиту!