Кулінарія

3 легенів супу з овочів

Супи

Офіційний прихід весни вже відбувся, але погода не поспішає до потепління. Ми зібрали три рецепти простих овочевих супів, які можна приготувати менш ніж за годину і зігріватися їм всі вихідні.

Грибний суп з цибулею-пореєм

від Тиціана Казилио, бренд-шеф-кухаря кафе Scrocchiarella

ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ПОРЦІЇ:

Картопля – 100 г

Консервовані артишоки – 100 г

Цибуля-порей – 180 г

Оливкова олія – 50 мл

Білі гриби – 100 г

Крем з трюфелів – 3 мл

Свіжий шавлія – 3 г

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю наріжте кубиками і відваріть в 500 мілілітрах води. Білі гриби обсмажте на оливковій олії і додайте в суп. Цибулю крупно наріжте, додайте в суп, проваріть. У готовий суп додайте артишоки і крем з трюфелів.

Посоліть, поперчіть. Збризніть суп оливковим маслом і прикрасьте шавлією.

Крем-суп з баклажанів та перцю

від Андрія Макаєва, шеф кухаря ресторану Food Embassy

ІНГРЕДІЄНТИ:

Червоний болгарський перець – 300 г

Ріпчаста цибуля – 150 г

Часник – 120 г

Баклажани – 300 г

Оливкова олія – 40 мл

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Спеції – за смаком

Чебрець – за смаком

Цукор – 15г

Картопля – 100 г

Кінза – кілька листочків

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Болгарський перець, половину цибулі, часнику і картоплі наріжте в довільній формі. Картопля обсмажте на оливковій олії до золотистої скоринки.

Додайте до картоплі перець, цибулю, часник і спеції, залийте 500 мл води і тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин. Доведіть до смаку сіллю і перцем. Подрібніть блендером до стану пюре.

Баклажан очистити від шкіри, залишився картоплю, цибулю і часник наріжте скибочками.

Обсмажте нарізані овочі на оливковій олії, залийте 500 мл води, додайте спеції і тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин. Подрібніть блендером до стану пюре.

При подачі налийте обидва види крем-супу в тарілки, намагаючись їх не змішати.

Овочевий суп по-грузинськи

від Русик Шаматава, шеф-кухаря ресторану «Джонджолі»

ІНГРЕДІЄНТИ:

Ріпчаста цибуля – 120 г

Червоний болгарський перець – 120 г

Картопля – 160 г

Морква – 120 г

Цукіні -120 г

Часник – 12 г

Червона консервована

квасоля – 170 р

Стебло селери – 120 г

Рослинна олія – 50 мл

Оливкова олія – 50 мл

Чорний мелений перець – 1 р

Кам’яна сіль – 20 г

Хмелі-сунелі – 1 г

Вода – 2,45 л

Листя петрушки – 15 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю, моркву, болгарський перець, цукіні з шкіркою, цибулю, селеру наріжте кубиками. У каструлі змішайте оливкова і соняшникова олія, розігрійте, додайте моркву і обсмажте на середньому вогні без колера.

Додайте цибулю, обсмажте без кольору і додайте подрібнений часник, тушкуйте без появи колера.

Покладіть одночасно болгарський перець і селера, обсмажте до напівготовності овочів.

У каструлю налийте холодну воду, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте обсмажені овочі, перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні.

Покладіть в каструлю картоплю, проваріть до напівготовності картоплі.

Додайте квасолю і цукіні, варіть 3 хвилини введіть хмелі-сунелі, мелений перець і сіль. Перемішайте і варіть до готовності.

При подачі посипте суп рубаною петрушкою.